Coffeeshop nieuwe stijl

CCO (Coffeeshop nieuwe stijl) en bouwconcept

Leon Lichtendahl had de vraag of er bij een onderzoekstraject een medewerking van gedoogde bestaande coffeeshops mag worden verwacht om hierin te participeren, gelet op de onderzoeksvragen die met het cannabisgebruik en aankoopkeuzen van haar clientèle van doen hebben en dus directe impact op de bedrijfsvoering zullen hebben en de nodige veranderingen teweeg zullen brengen. Om er van verzekerd te zijn om een cannabisconsumenten-populatie te kunnen bereiken t.b.v. een onderzoekstraject en niet uitsluitend afhankelijk te zijn van de medewerking van huidige gedoogde coffeeshops in deze, biedt Leon Lichtendahl gemeenten de mogelijkheid tot de inzet van een eigentijdse CCO (centrum culturele ontmoeting) naast de bestaande coffeeshops, indien het lokale beleid ruimte voor nieuwe gedoogbeschikkingen voor een ‘coffeeshop 2.0’ verkooppunt toelaat tenminste.

Door bijgevoegde bouwontwerpen van het CCO en toelichtende bedrijfsvoering krijgt u een indruk vanuit welke visie Leon Lichtendahl deze zou kunnen positioneren via de toegedichte rol in een onderzoekspilot.

Via de CCO kan een eigentijdse (regionale) gezamenlijk gedragen bedrijfsvoering een plaats vinden. De missie van het CCO en haar personeel en betrokkenen is om zich transparant in de samenleving te positioneren, en dus niet belast te zijn met een onduidelijke maatschappelijke rol of imago wegens de transparante maatschappijgerichte bedrijfsvoering en de aangeleverde data in het kader van een wetenschappelijk onderzoekstraject “Start Camuletbeleid”. Er zal een duidelijker beeld kunnen ontstaan van het gebruiksgedrag van de cannabisconsument, waardoor gegevens vrijkomen om dit gedrag vanuit volksgezondheidsperspectief te onderzoeken en wellicht preventie van eventueel problematisch gebruik gerichter aan te kunnen sturen.

Het CCO beoogd een omgeving te zijn waarin gebruikers en hun familieleden, geïnteresseerden, hulpvragers en hulpverleners elkaar kunnen treffen, en waar de geëtiketteerde en gekeurde cannabis tot verantwoorde keuzes kan uitnodigen. Het zal een transparante werk-, gebruik-, hulp-, ontmoeting-, en voorlichting omgeving kunnen worden en daarmee een nieuwe functie in de samenleving verkrijgen, met als primair doel een positieve bijdrage te leveren aan de volksgezondheid.