Onderzoeksinstituten

Intentieverklaring onderzoeksinstituut Intraval & Rikilt.

In het kader van het onderzoeksproject van LeLi Holland is het onderzoeksinstituut Intraval in Groningen (www.intraval.nl) benaderd voor een intentieverklaring, om mee te participeren aan de uitvoering van een praktijkgericht onderzoek. Een aantal relevante citaten uit de correspondentie van 26-6-2017:

Het is duidelijk dat onze expertise prima aansluit op het onderzoek dat u voorstelt. Mocht het tot een dergelijk onderzoek komen, dan gaan we graag in gesprek over de invulling daarvan en de bijdrage die wij eraan kunnen leveren.”

“Ten aanzien van het document zelf hebben we echter nog wel een opmerking. U gaf eerder aan dat het voorstel bedoelt is als ‘lobbydocument’ om naar gemeenten te versturen. De ervaring leert dat ambtenaren – vanwege hun vaak drukke werkschema’s – behoefte hebben aan korte notities (max. 2 A4) waarin de kern van de boodschap duidelijk en to-the-point is opgeschreven. Gezien de omvang van het huidige voorstel zou het kunnen dat ambtenaren het stuk niet goed zullen lezen en naast zich neer zullen leggen door de overweldigende hoeveelheid informatie die er in wordt gepresenteerd. We adviseren daarom om een notitie van maximaal  2 A4 op te stellen, waarin de kern van het onderzoek wordt uitgelegd.

 Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, Dhr. Mennes, Intraval.”

 

Intentieverklaring Rikilt-lab Universiteit Wageningen.

In het kader van het onderzoeksproject LeLi Holland is ook het laboratorium van Universiteit Wageningen benaderd, zodat daar gecontroleerd geteelde cannabis-samples zouden kunnen worden getest op terpenen (geurstoffen) en cannabinoiden (werkzame bestanddelen). Een citaat uit de correspondentie van 24-8-2017:

Terpenen analyse zouden we kunnen opzetten met GC-MS. De drie cannabinoiden meten wij met LC-MS. De prijs is behoorlijk afhankelijk van frequentie en hoeveelheid van monsters. Kortom, de intentie is dat we dit zouden kunnen, en als de inbedding en randvoorwaarden zoals vergunningen, betrokkenheid overheden e.d. in orde is, dan zou daar ook geen bezwaar zijn. Voor kostenindicatie en looptijden zou ik graag nog wat meer informatie horen over frequenties en monsteraantallen. Groeten, van D, PhD RIKILT Wageningen. UR”