Wie zijn wij?

De coöperatie heeft de doelstelling om een maatschappelijk probleem aan te pakken binnen de context van gemeentelijke handhavingsarrangementen ten aanzien van cannabisbeleid. Dit door kennis en ervaring te bundelen en aan te bieden aan lokale overheden. Deze expertise en ervaring wordt geleverd door:

Leon Lichtendahl, Maatschappelijk werker en oprichter van de coöperatie: Als zorgveteraan bekend met sociaal-maatschappelijk problematiek. In de politieke en lokale Drentse omgeving bekend door publicaties m.b.t. drugsregulering en sinds 2019 als importeur in Emmen van gebruikte elektrische auto’s uit U.S.A

NB update december 2020: Leon Lichtendahl heeft t.b.v deelname aan het experiment gesloten coffeeshopketen een BV in Drachten (gemeente Smallingerland) opgericht met onbekende derden, dit zonder inhoudelijke afstemming met James Burton en Hester Kooistra.  

drs. Hester Kooistra,
Humanisticus, verstrekt als adviseur Tweede Kamerleden, ambtenaren, stichtingen, ondernemers en LeLi Holland coöperatie praktijk-gerelateerde, juridische en wetenschappelijke kennis en inzichten rond de ontwikkelingen van het cannabisbeleid.
James Burton,
Oprichter van de Stichting Institute of Medical Marijuana, de eerste legale, professionele cannabiskweker in Nederland die medicinale cannabis leverde aan TNO Delft, Universiteit Leiden en de Nederlandse overheid. Zijn vooruitstrevende werk op basis van ‘good agricultural practise’ is een belangrijke inspiratie voor de gecontroleerde cannabisteelt die de coöperatie beoogd.

NB: Coffeeshop ‘nieuwe stijl’ (CCO) wordt niet onderschreven door Hester & James!